Roy Pouw debuteert met winst in B-groep Dutch Supersport.

Eindelijk was het dan zover voor Roy Pouw. Als regerend Nederlands Kampioen 125 cc stond hij aan de start van een nieuw avontuur in de ONK Dutch Supersport 600 klasse. Zoals Roy zelf al zei is de enige overeenkomst dat het motorblok tussen twee wielen in een chassis hangt. Daarmee houdt dan ook bijna elke vergelijking met de Apriliaracer van voorgaande jaren op. Kortom, lekker opnieuw beginnen.

De 18 jarige coureur heeft dit jaar de beschikking over een competitieve Yamaha R6 600cc viertakt racemachine, waarmee teameigenaar Randy Gevers vorig jaar de tweede plaats in de Dutch Supersport 600 wist te behalen. Niet alleen de motor, maar ook de technici en de data van de racer staan Roy ter beschikking. Dat geeft veel rust, want dan hoef je dat wiel in ieder geval niet meer uit te vinden. Ook het feit dat Roy is opgenomen in Team Randy Gevers Motorsport geeft vertrouwen in de toekomst. Ervaren mensen in een klasse waarin voor het Roy Pouw Racing Team alles nieuw is.

Ter voorbereiding op de openingsrace te Assen, de Lenteraces, werd er in het vroege voorjaar afgereisd naar het Spaanse “warme” land.  In Aragon was Roy verre van fit en in Barcelona was het eigenlijk net te koud. Toch werden daar de eerste meters gereden en gezien de omstandigheden naar tevredenheid. De later verreden Dunlop testdagen vielen grotendeels in het water waardoor er minder kilometers werden gereden dan waarop werd gehoopt.

Voor Roy werden de vrijdagtrainingen op het circuit van Assen eigenlijk de eerste meters onder de condities die zo gewenst waren geweest in Spanje. Kortom, voor Roy stond alles in het teken van leren, leren, leren.Iets wat hem goed af leek te gaan.

Tijdens de kwalificaties ging het niet geheel naar wens en door het grote veld aan rijders (67), wist Roy zich net niet te kwalificeren voor de A-groep. Zijn vijfde tijd in de B-groep was een voorbode op een mooie race op de zondag in deze groep.

De race in de B-groep werd door een rode vlag situatie verreden in twee delen. Na de herstart ging Roy met een wild steigerende machine op pad en Roy was goed in zijn element op de Yamaha en was aanzienlijk sneller dan de concurrentie. Hij passeerde al zijn voorgangers en wist met een ruime voorsprong deze race op zijn naam te schrijven. Dat het goed ging bleek wel uit de rondetijden. Hij reed maar liefst drie seconden van zijn persoonlijk snelste ronde af.  Deze progressie geeft de burger weer moed om bij de volgende races de aansluiting met de A-groep te kunnen realiseren. Je meten met de aller besten is natuurlijk waar het spelletje om draait.

Iedereen van het team was tevreden over dit debuut optreden. PR en op het podium met een beker en bos bloemen. Toch is iedereen nuchter genoeg om toe te geven dat er nog veel geleerd moet worden, maar dat is voor Roy de uitdaging die hij met veel plezier aangaat.

De eerst volgende race voor het complete TRG Motorsport is 24 april aanstaande op het Belgische Spa Franchorchamps.

Roy Pouw Racing. 

© 2024 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden