"Kwalificatie 125 cc"

"Uitslag race 125 cc"

Roy verstevigt leiding in kampioenschap.

Afgelopen weekend werden op het Asser TT circuit races verreden voor het Duitse IDM. Voor de vaste rijders voor het NK, was dit zelfs een gecombineerde race. Zo konden in één race punten behaald worden voor beide landskampioenschappen. Roy deed goede zaken op de Drentse hei en verstevigde uiteindelijk zijn leidende positie in het Nederlandse Kampioenschap.

De kwalificaties werden probleemloos verreden. Voor de 125 cc coureur van het Roy Pouw Racing Team Holland een verademing, daar het seizoen tot nu toe door mechanische problemen werd gekenmerkt. Met een veertiende tijd was Pouw uiterst tevreden. Het IDM geldt als een van de meest prestigieuze kampioenschappen, waar het niveau erg hoog is. Voor het ONK stond Roy als tweede gekwalificeerd. Een goede uitgangspositie voor de coureur uit Kerkenveld. Met zes punten voorsprong op directe concurrent Jerry van de Bunt, was Roy erop gebrand om zijn voorsprong uit te bouwen en daarnaast de eerste punten voor het IDM van dit seizoen te gaan scoren. Een dubbele opdracht dus.

Door wisselende weersomstandigheden en vele rode vlagsituaties in de voorafgaande races ging de race voor Roy pas om half zeven van start. Door regelgeving betreffende de geluidsnorm rondom Assen, werd het nog spannend of er wel gestart zou kunnen worden. Een oplossing werd gevonden door de race in te korten van zestien naar twaalf ronden. Zo kon de race net voor “sluitingstijd” worden afgewerkt.

De start van Roy was niet een van de beste uit zijn carrière. Direct probeerde hij zijn verloren posities terug te pakken, maar dit resulteerde in geforceerd rijden en kwam daardoor zelfs even naast de baan. Het duurde even voordat Roy in zijn ritme kwam en dat was ook te zien aan de rondetijden. Ondanks dat wist hij toch posities winst te maken en eindigde hij op plaats vijftien. Roy was erop gebrand dat laatste IDM punt te pakken. Door het beter uit accelereren uit de beruchte GT bocht wist hij met een banddikte verschil nipt de Zweed Alexander Kristiansson op de finishlijn te verslaan. Uiteindelijk werd het zelfs nog plaats twaalf, daar er drie gastrijders meereden welke in de einduitslag niet meetelden. Zo werden de eerste vier IDM punten bijgeschreven.

Naast dit gegeven was het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de resultaten voor het Nationaal Kampioenschap. Net als tijdens de kwalificaties bleek Ernst Dubbink in de race ook sneller te zijn dan Roy. De andere Nederlandse rijders eindigden achter Roy en daarmee was een tweede plaats zijn deel. Roy zijn directe concurrent, Jerry van de Bunt, eindigde op een zevende plaats en liet daarmee belangrijke punten liggen. Roy bouwde zijn voorsprong door deze uitslag uit naar 17 punten.

Roy :” Een fantastisch resultaat natuurlijk. De Aprilia liep eindelijk zoals het hoort. Dat dit niet was terug te zien in de rondetijden lag helemaal aan mijzelf. Ik moest mij focussen op twee opdrachten en dat viel mij eerlijk gezegd niet mee. Voor mijn gevoel kwam ik helemaal niet in mijn ritme en gezien dat, proeft het eindresultaat als zoete honing. Hopelijk wordt de laatste race van het seizoen voor mij en het team een echte Race of The Champions.”

Redactie Roy Pouw Racing Team Holland. 
© 2024 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden