"Uitslag race 125 cc"

Roy Pouw kent teleurstellende generale voor Dutch TT.

De goede resultaten die tijdens de afgelopen wedstrijden in het Nederlandse Kampioenschap werden behaald, konden tijdens de generale repetitie voor de 80e Dutch TT niet worden omgezet naar een nieuw klinkend resultaat. Tijdens de afgelopen weekend gehouden Speed Challenge Races te Assen, kampte Pouw opnieuw met mechanische problemen. Een vastloper, gebrek aan vermogen en te weinig topsnelheid zorgden voor een zeer ontevreden Aprilia coureur. 

Het gehele weekend werd er geprobeerd de tegenwerkende Aprilia zodanig af te stellen dat er voor de prijzen kon worden gestreden. Het mocht helaas niet zo zijn. Het winkelen in de reserve onderdelen moest tot na sluitingstijd doorgaan, daar een vastloper tijdens de trainingen behoorlijke schade had toegebracht. Met uiteindelijk een achtste kwalificatietijd mocht Pouw op de tweede startrij plaatsnemen.

Als de wet van Murphy zijn intrede heeft gedaan dan kun je nog meer verwachten, zo ook zondags voor de start van de wedstrijd. De Aprilia was na lang doorwerken van de monteurs net voor de start van de race gereed gekomen. Na terugkomst van de formatieronde klaagde Pouw over ernstige vibraties vanuit het blok. Op de startgrid werd nog getracht een en ander softwarematig bij te stellen in de hoop dat zich dit euvel tijdens de race niet meer voor zou doen.

Pouw stond aan de binnenzijde opgesteld en na een matige start kwam hij in de verdrukking terecht, waardoor hij diverse plaatsen verloor. Als dertiende ging hij de eerste bocht door. Bij de eerste doorkomst had hij al enkele plaatsen teruggepakt om in het verloop van de race lange tijd op een zevende plaats te rijden. In de slotfase passeerde Scott Deroue Pouw nog en leek een achtste plaats het maximaal haalbare. Pouw had twee ronden voor het einde aan de monteurs aan pitmuur door handgebaren al laten weten dat het absoluut niet ging zoals hij gewenst had en dat de trillingen nog in alle hevigheid aanwezig waren. Opgeven staat echter niet in zijn woordenboek, daar elke punt voor het kampioenschap van waarde kan zijn.

Aan de kop ging de strijd onverminderd voort en finishten Ernst Dubbink, Bryan Schouten en Pepijn Bijsterbosch op plaatsen één, twee en drie. Achter dit trio zaten nog Thomas van Leeuwen, Jerry van de Bunt en Wayne Tessels. Laatste twee coureurs streden op het scherpst van de snede met in de beruchte GT bocht een crash als resultaat. Voor Jerry van de Bunt waren de druiven extra zuur, daar hij zowel op het circuit als in de titelstrijd Pouw nu aan hem voorbij zag komen.

Pouw finishte, achteraf gezien met een stukgelopen krukaslager, op een zesde plaats en met dat resultaat gaat hij nu met zes punten voorsprong aan de leiding in het klassement voor het Nederlands Kampioenschap. Dit gegeven was dan ook het enige positieve aan dit raceweekend, want met een bijna niet te berijden Aprilia en rondetijden die ver beneden Pouw zijn kunnen waren, wordt je als sportman niet vrolijk. Er is in de voorbereiding naar de 80e Dutch TT nog flink wat werk te verzetten. Daarvoor vertrekt het team aanstaande weekend naar Duitsland waar op de Sachsenring twee wedstrijden voor het IDM op het programma staan. Voor Pouw is te hopen dat de oorzaak van het technisch falen daar gevonden gaat worden.

Redactie RPRTH.
© 2024 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden