"UItslag 125 cc"

Verrassend sterke seizoenstart voor Roy Pouw.

Motorcoureur Roy Pouw uit Kerkenveld heeft afgelopen weekend tijdens de Paasraces op het Asser TT-circuit een uitstekende seizoenstart gemaakt in de klasse 125 cc voor wegracemotoren. Dit tot ieders verassing. Na de dramatisch verlopen kwalificaties leek het er nog op dat het behalen van punten ver buiten de mogelijkheden lag. Oorzaak; mechanische malheur.

 Vooraf aan de kwalificaties wist het team al dat de tweede kwalificatie in de regen verreden zou gaan worden. De weersvoorspellingen duiden hier duidelijk op, vandaar dat iedereen erop gebrand was om direct een goed resultaat neer te zetten. Het mocht helaas niet zo zijn voor Pouw, daar de Aprilia racer al na twee ronden defect ging door het afbreken van een bout van de cilinderkop. Een onderdeel van enkele euro’s brak af en deed het team en coureur Pouw in mineurstemming belanden. Het begon later op de dag inderdaad te regenen en zo stond Pouw geklasseerd op een voor hem ongebruikelijke drieëntwintigste plaats. Gezien het sterke deelnemersveld leek het behalen van enkele punten voor het Nationaal Kampioenschap 125cc bijna onmogelijk.

 Tijdens de opwarmronde voor de race op Paasmaandag was het opnieuw de regen die voor een keerpunt in eindresultaat bleek te zorgen. De wedstrijdleiding besloot om de startprocedure af te gelasten om te bezien of er wellicht een “Wet Race” gestart moest worden. De regen zette gelukkig niet door en de startprocedure werd opnieuw opgestart. Hierbij was Pouw uitstekend bij de les. Tijdens de rijdersbriefing vooraf was er door de wedstrijdleiding nadrukkelijk op gewezen dat het tijdschema strak gehandhaafd zou gaan worden. Pouw was, in tegenstelling tot veel ander coureurs, stipt op tijd. De laatkomers moesten allen achteraan het startveld opstellen. 

Pouw had bij de start ruim baan, boenderde door het startveld heen en zette zijn Aprilia bij het ingaan van de eerste bocht brutaal neer en reed zowaar na de eerste doorkomst op de tweede positie. Er ontspon zich een gevecht op het hoogste niveau. Rijdend tussen de top uit het Duitse IDM deed Pouw het verrassend goed. Samen met de Zwitser Patrick Meile en teamgenoot Florian Alt uit Duitsland wordt het tempo hoog gehouden en kan Pouw het tempo goed volgen. In het verloop van de wedstrijd sloot Marvin Fritz zich bij de kopgroep aan en mengde zich ook in het gevecht. Hierdoor miste Pouw even de aansluiting en moest uiteindelijk genoegen nemen met “slechts” de vierde plaats, onlangs zijn verwoede pogingen de verloren positie alsnog terug te pakken.

 Vooraf had niemand hierop gerekend natuurlijk. Het kwartje viel dit maal de goede kant op en Pouw profiteerde maximaal. Dat Pouw het podium op een haar na miste was zuur natuurlijk, maar de rondetijden en het gereden tempo deed iedereen glimmen van oor tot oor. Pouw was de best geklasseerde Nederlander en pakte daarmee belangrijke punten voor het Kampioenschap. Als dit de voorbode is voor de komende wedstrijden dan kan er voorgoed met de pech van voorgaande seizoenen worden afgerekend.

Einduitslag ONK 125 cc:

1 P. Meile (Ch)

2 M. Fritz (D)

3 F. Alt (D)

4 Roy Pouw (NL)

5 D. Kämmerling (D)

 

Redactie RPRTH
© 2024 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden