"Raceuitslag"

Roy Pouw revancheert zich op de Drentsche hei.

De afgelopen twee maanden bestonden voor motorcoureur Roy Pouw Kerkenveld vooral uit nadenken over het teleurstellende optreden tijdens de Dutch TT. De accu moest weer even opnieuw worden opgeladen. Wat was het nu toch geweest dat ervoor had gezorgd dat er niet werd gekwalificeerd? Werkelijk alles van de Aprilia 125 cc racer werd gecontroleerd, geanalyseerd en opnieuw opgebouwd. Er werden enkele aanwijsbare “foutjes” gevonden en verbeterd en daarna op de testbank uitgeprobeerd. De testresultaten waren hoopgevend, want de ontbrekende TT-pk’s bleken weer terug te zijn. De Aprilia liep weer als vanouds. Vraag voor het Roy Pouw Racing Team Holland was, hoe vertaalt zich dat op het Drentse circuit tijdens de gecombineerde wedstrijd voor het IDM en ONK.

Was de Aprilia racer weer gezond verklaard, nu was het de coureur die enig onderhoud nodig had. Met griepverschijnselen ging Pouw toch van start met de trainingen, al viel het hem wel zwaar. Op de baan was dit niet te zien, want al naar vijf ronden reed hij rondetijden waarmee hij zich tijdens de TT gemakkelijk had gekwalificeerd. Een teken dat met de opbouw van de machine een goede weg was ingeslagen en dat de gedane arbeid werd beloond. Pouw putte hieruit zelfvertrouwen en zat weer agressief op de motor. Een uiteindelijk vierentwintigste startplaats in het IDM geweld met negenenveertig deelnemers stemde het team optimistisch. De vraag nu was, zou Pouw zijn gezondheid verbeteren voor de race op de zondag.

Ondanks dat Pouw zijn rust had genomen, was het hiermee afgelopen zondag nog steeds niet top. Ondanks dat, wenste hij wel te gaan rijden. Met een perfecte start reed hij direct dik twee rijen coureurs voorbij en kwam de eerste ronde als veertiende door en het team veerde helemaal op van zijn optreden. Lekker agressief rijden in een snelle groep zorgt ervoor dat jezelf ook weer harder gaat. Zo reed hij maar liefst drie volle seconden sneller dan tijdens zijn TT optreden. Pouw genoot zichtbaar van het racen. Je kon niet aan hem zien dat er twee maanden niet was geracet en dat hij ziek was.

Het groepje coureurs was echter goed aan elkaar gewaagd en er werd op het scherpst van de snede gestreden voor elke meter Drents asfalt. Zo kwam Roy bij het aanremmen van de Haarbocht in aanraking met een Italiaanse collega, die eerder remde. Pouw, die daardoor met zijn knie achter het achterwiel van zijn collega bleef haken en in onbalans geraakte moest even een “ommetje” maken naast de baan. Door dit voorval staken direct de achterliggende coureurs voorbij en kwam hij als tweeëntwintigste terug op de baan. Op puur karakter finishte Pouw uiteindelijk op een mooie negentiende plaats. Later zou blijken dat Pouw na drie ronden de pijp al helemaal leeg had vanwege zijn, naar nu blijkt, zware luchtweginfectie. Wat een fantastische opsteker voor het team en coureur. Dit is bevestiging dat de door het Roy Pouw Racing Team Holland genomen drastische maatregelen in de samenstelling van de technische staf beslist nodig en gerechtvaardigd bleken te zijn.

Voor het ONK finishte Pouw overigens op een vijfde plaats in deze gecombineerde race. Door dit resultaat stijgt hij naar de vierde plaats in het Nationaal Kampioenschap. Gaat de zon dan ook sportief vlak voor Pouw weer schijnen? De tijd zal het leren.

Redactie RPRTH.

 
© 2024 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden